ZIUA ÎNVĂŢĂTORULUI
Conform Legii nr. 289/2007, aprobată de Parlamentul României, „se instituie Ziua Învăţătorului, manifestare festivă educaţională, cu caracter naţional, apolitic şi cultural, organizată anual pe data de 5 iunie„.
Ce mai aflăm pe această temă:
* ” Ziua Învăţătorului este sărbătorită în toate unităţile de învăţământ de stat, particulare şi confesionale din sistemul românesc, însă este asimilată ca zi lucrătoare, în condiţiile în care actul normativ menţionat nu prevede dispoziţii contrare. ” ( calificativ.ro ).
* ” Pe 30 iunie se sărbătoreşte în România Ziua Învăţătorului. Membrii Consiliului director al Asociaţiei Învăţătorilor din Bacău marchează această aniversare la Piatra Neamţ, unde au loc în perioada 27 – 30 iunie mai multe evenimente dedicate Domnului Trandafir.” ( ziarul de bacau).
Părerea mea: a cărui „învăţător” ?!? Cum adică ” asimilată ca o zi nelucrătoare ” ?!?…mă rog…şi până la urmă cu ce să sărbătorească? Cu un duş rece, în ploaie că de-astea avem din belşug…
Chiar dacă aici îmi permit să mai glumesc, să i-au lucrurile aşa cum sunt – nu cum ar trebui să fie – port în suflet un respect deosebit pentru toţi cei pe care eu îi consider ÎNVĂŢĂTORI: în primul rând pe părinţi, apoi pe educatoarea de la grădiniţă, pe învăţătorul din clasele primare, pe profesorii din gimnaziu, pe cei din liceu, pe cei universitari. Pentru toţi cei care m-au învăţat multe lucruri bune, zic eu. Din partea mea, pentru toţi aceştia, ziua învăţătorului e în fiecare zi!!!
IN SCHIMB, PENTRU TOŢI CEI CARE M-AU „ÎNVĂŢAT” SĂ FIU uneori „AL DRACULUI”, SĂ FIU uneori ACID, SĂ FIU uneori IMPOSIBIL, SĂ FIU uneori MINCINOS, SĂ FIU de multe ori SCÂRBIT DE CE GRAVITEAZĂ PE LÂNGĂ MINE, SA FIU de multe ori SCÂRBIT DE „CENTRUL(ELE)” ÎN JURUL CĂRUIA (cărora) GRAVITEZ, SĂ FIU uneori AŞA CUM NU M-AU INVĂŢAT ADEVĂRAŢII ÎNVĂŢĂTORI, PENTRU TOŢI ĂŞTIA, …LA NAIBA! NICI SĂ-I MAI POMENESC NU MERITĂ! VEŞNICĂ nepomenirea LOR!!! AMIN!
…totuşi, o dedicaţie merită:

Multumesc pentru vizita:↓