Am o durere în suflet…De câte ori aud sirena mă înfior. Ce poate fi mai grav decât pierderea unei vieţi omeneşti? Unii habar nu au…Pentru ei contează doar averea materială. Mă rog…Dă-i în pustii!

Mă  bucur acum că cineva vrea să facă mai mult decât se bat în piept portocalele… Mi-e greu să înşir cuvinte când văd aşa ceva:

„NU ŞTIM CÂT DUREAZĂ SĂ UIŢI CĂ CINEVA A MURIT ÎN BRAŢELE TALE. DAR ŞTIM SIGUR CĂ DUREAZĂ MULT MAI PUŢIN SĂ ÎNVEŢI SĂ-L SALVEZI. INTRĂ PE WWW.SALVEZI.RO ŞI ÎNVAŢĂ SĂ ACORZI PRIMUL AJUTOR. SALVEZ.RO. O VIAŢĂ DEPINDE DE TINE.”

Citesc, recitesc, las flash-ul să se desfăşoare şi revăd clipe tragice…Revăd, ca în fiecare zi din ultimii trei ani, clipele în care unul din prietenii mei s-a sfârşit în braţele mele…Da, revăd aceste clipe de multe ori: când mă aşez în pat, când ies din casă, când ajung acasă (trec pe la uşa apartamentului lui ), când simt câte un „junghi”, când aud sirenele, când văd ambulanţele, când îi văd copiii, când îi văd soţia, când îi văd maşina – fosta lui maşină, când…, când…sunt multe lucruri care îmi amintesc de acele clipe de hotar…Au fost zece-cinsprezece minute cât o veşnicie…Şi unde mai pui că ştiam cum să acord un prim-ajutor….Mai ştiu şi acum…Dar atunci n-am reuşit…Nu! Cu toate manevrele de resuscitare efectuate „ca la carte”, cu toate că m-am ţinut tare, cu toate că ambulanţa a sosit aşa cum trebuie să soseacă o ambulanţă, cu toate că profesioniştii au aplicat toate metodele din protocol – timp de 45 de minute – NU AM REUŞIT…NICI EU, NICI EI! A fost mai presus de puterile noastre, dar AM AVUT OCAZIA SĂ-I ACORDĂM ŞANSA LA VIAŢĂ!!!

CUM VREI SA-ŢI SALVEZI COPILUL, SOŢIA/SOŢUL, MAMA/TATA, BUNICA/BUNICUL, PRIETENA/PRIETENUL, SORA/FRATELE…APROAPELE, VECINUL, OMUL DE LÂNGĂ TINE, DACĂ TU NU CUNOŞTI CUM SE ACORDĂ PRIMUL AJUTOR?!? DACĂ TU TE JOCI CU APELURILE LA 112 ŞI ŢII LINIA OCUPATĂ, SAU MAI GRAV – DETURNEZI UN ECHIPAJ DE LA O INTERVENŢIE REALĂ, VITALĂ.

Eşti un TERORIST şi va trebui să fii tratat ca atare! 

Îmi cer scuze, dar nu mai pot continua acest post…Simt că îmi pierd coerenţa şi nu se va mai alege nimic din ceea ce vreau să spun:

„O VIAŢĂ POATE DEPINDE DE TINE!”

Multumesc pentru vizita:↓