prim-ajutorŞtii să umbli, dar te mai impiedici…ştii să mergi cu rolele, dar mai „dai câte-o trântă”, ştii să „te dai” cu bicicleta, dar mai ai uneori câte un mic accident, ştii să conduci o maşină, dar o mai „parchezi” uneori…contondent, ştii să înoţi, dar mai înghiţi uneori câte o gură de apă în plus, ştii să socoteşti, să numeri banii, dar nu întotdeauna socoteala de acasă se va potrivi cu cea din targ…ştii să acorzi primul ajutor în caz de nevoie, dar nu îţi reuşeşte întotdeauna când eşti pus în situaţie….dar dacă…habar nu ai de NICIUNELE, cum crezi că ai putea umbla, merge cu rolele, cu bicicleta sau maşina, cum ai putea înota,  cum ai putea să ştii când eşti înşelat la buzunar, iar dacă NU ŞTII SĂ ACORZI PRIMUL AJUTOR, CUM…AI PUTEA SĂ-ŢI SALVEZI APROAPELE…SĂ ÎNCERCI MĂCAR?!?

Vara luduşeană doreşte să te ajute ŞI în privinţa acordării primului ajutor!  Dacă CINEVA te ajută, ce Dumnezeu mai aştepţi?!? Să ajungi într-o situaţie limită în care lamentările gen „Vaiii…de ştiam cum….Vaiiii…de îmi spunea cineva…” nu-şi mai au sensul?!?

Şi să-ţi mai spun ceva: dacă te găndeşti că vine „Salvarea”  sau mai nou SMURD-ul şi rezolvă problema, ia în calcul şi cele 10-15-20 minute necesare sosirii primului echipaj specializat! Ce faci TU în acest răstimp în care eşti DATOR să-ţi salvezi aproapele (mama, tata, sora, fratele, copiii, vecinul, vecina, prietenul, prietena…omul de pe stradă…winking şi când fiecare secundă este VITALĂ?!? Te LAMENTEZI şi spui că asta-i soarta? Sau acţionezi în cunoştinţă de cauză, instruit şi motivat de însuşi d-na Viaţă?!? TU alegi, TU eşti singurul responsabil!

Multumesc pentru vizita:↓